Vaartochten naar de weervisserij weer te boeken

Vaartochten naar de weervisserij

Het herstel van de weren moet nog beginnen, maar de vaartochten naar de weervisserij kunnen weer geboekt worden. Het bezoek aan de weren is een unieke gelegenheid – voor jong en oud – om de eeuwenoude vangstmethode op ansjovis van dichtbij mee te maken!

Traditiegetrouw organiseert Stichting Behoud Weervisserij in samenwerking met de firma Van Dort in mei en juni vaartochten naar de weervisserij. Een unieke ervaring die elk seizoen een kleine 800 belangstellenden trekt. Belangstellenden die woonachtig zijn op de Brabantse Wal, maar zeker ook daarbuiten en zelfs buiten Nederland.

Vaartochten

Vanaf begin mei zou de ansjovis – waar het natuurlijk allemaal om te doen is – zich weer moeten laten zien in de Oosterschelde. Het is daarom geen toeval dat dan ook de jaarlijkse vaartochten naar de weervisserij weer van start gaan.

De deelnemers gaan in de haven bij de Bergse Diepsluis aan boord bij sportvisboot De Marjoes. ”Omdat de weer bij laag tij bevist wordt, stappen we in de buurt van de weer over op sloepen, waarmee we tot aan de weer kunnen varen”, legt Ad de Boeck uit, die namens Stichting Behoud Weervisserij de vaartochten coördineert. Bij het fuikgat zien de deelnemers van zeer dichtbij hoe de weervissers van Van Dort de vangst binnenhalen; een bijzonder schouwspel.

Tickets boeken

Tickets voor de vaartochten kunnen geboekt worden via onderstaande knop. Deelname kost €24,50 (tot en met 12 jaar €15,00). Vaartochten kunnen in overleg ook op maat worden samengesteld. Een bezoek aan de weervisserij duurt in totaal 3 uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis. De eerste vaartocht vindt plaats op zaterdag 2 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *