Vaartochten

Stichting Behoud Weervisserij organiseert sinds een aantal jaar toeristische vaartochten naar de weervisserij. Een bezoek aan de weren is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken. De tochten worden georganiseerd in de maanden mei en juni, als de ansjovis – waar het natuurlijk allemaal om te doen is – zich weer zou moeten laten zien in de Oosterschelde.

In de loop van januari worden de vaartochten gepubliceerd en kunt u daarvoor tickets aanschaffen via deze website.

Beknopt programma
In de haven van de Bergse Diepsluis gaat u aan boord van het ‘moederschip’. Deze brengt u in een half uur naar één van de drie weren. Daar kunt u overstappen op een sloep die bij het fuikgat voor anker gaat. De vissers gaan van boord om de vangst binnen te halen. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Na dit schouwspel vaart de sloep terug en gaat u weer aan boord van het moederschip, die u weer terugbrengt naar de Bergse Diepsluis. Aan boord vertelt een deskundige gids u meer over de weervisserij en de omgeving. Een bezoek aan de weervisserij duurt ongeveer drie uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis.

Weersomstandigheden
De vaartochten vinden plaats in de buitenlucht. Daardoor hebben wij helaas te maken met de grillen van de natuur. Om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen, varen wij bij een te sterke wind niet uit en zijn wij genoodzaakt de tocht te verplaatsen. Mocht dit het geval zijn, dan streven wij ernaar de deelnemers daar ruim van tevoren over te berichten. Door de onvoorspelbaarheid van de natuur lukt dit helaas niet altijd. Wij vertrouwen op uw begrip daarvoor.

Boekingsinformatie
Voor meer informatie over de vaartochten, boekingsmogelijkheden of groeps-arrangementen kunt u contact met ons opnemen via info@behoudweervisserij.nl of het contactformulier.

Beschikbaarheid
Vaartochten vinden alleen plaats in de maanden mei en juni. Daarom kunnen wij helaas niet tegemoetkomen aan verzoeken tot groepsarrangementen buiten deze periode.