Vaartochten / Vlettochten

De vaartochten van 2023 zitten erop.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun belangstelling! De laatste drie tochten hebben we door onstuimig weer helaas moeten annuleren, maar over het algemeen kunnen we terugkijken op een geslaagd vaartochtenseizoen.


In de tabbladen hieronder vindt u alle belangrijke informatie met betrekking tot de vaartochten.

Beknopt programma
In de haven van de Bergse Diepsluis gaat u aan boord van het moederschip ‘Zwerver 3’. Deze brengt u in een half uur naar één van de drie weren. Daar kunt u overstappen op een sloep die bij het fuikgat voor anker gaat. De vissers gaan van boord om de vangst binnen te halen. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Na dit schouwspel vaart de sloep terug en gaat u weer aan boord van het moederschip, die u weer terugbrengt naar de Bergse Diepsluis. Aan boord vertelt een deskundige gids u meer over de weervisserij en de omgeving. Een bezoek aan de weervisserij duurt ongeveer 3,5 uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis.

Vaarschema
Het vaarschema met een overzicht van alle tochten kunt u vinden op deze pagina.
Weersomstandigheden
Houd u er rekening mee dat het op het water frisser is dan aan land. Neem daarom een (extra) trui of (regen)jas mee. Daarnaast kunnen we helaas te maken krijgen met de grillen van de natuur. Om de veiligheid van de deelnemers te kunnen waarborgen, varen wij bij een te sterke wind niet uit en zijn wij genoodzaakt de tocht te annuleren. Mocht dit het geval zijn, dan streven wij ernaar de deelnemers daar ruim van tevoren telefonisch over te berichten. Door de onvoorspelbaarheid van de natuur lukt dit helaas niet altijd. Wij vertrouwen op uw begrip daarvoor. Mocht deze situatie zich voordoen, dan krijgt u uw geld terug en kunt u eventueel een nieuwe tocht boeken op een andere datum.
Bereikbaarheid, route en parkeren
Het moederschip ‘Zwerver 3’ vertrekt vanuit de haven bij de Bergse Diepsluis in Tholen. In uw navigatiesysteem kunt u het beste Rondvaartbedrijf De Zwerver 3, dat in de haven gevestigd is, als bestemming opgeven. Als u de route vanuit Tholen volgt, dan ligt de haven vóór de sluis aan de rechterkant.

U kunt met de auto helemaal tot aan de haven komen. Daar is voldoende parkeergelegenheid. De haven is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Groepsarrangementen
Voor meer informatie over groepsarrangementen (vanaf 12 personen) kunt u contact opnemen met onze vaartochtencoördinator Reinoud Krijnen via reinoud.krijnen@behoudweervisserij.nl.
Beschikbaarheid
Vaartochten vinden alleen plaats in de maanden mei en juni. Daarom kunnen wij helaas niet tegemoetkomen aan verzoeken tot groepsarrangementen buiten deze periode.
Toegankelijkheid
Het moederschip ‘Zwerver 3’ en de vlet en sloepen (waarmee naar de weer wordt gevaren) zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. Het moederschip beschikt wel over voldoende zitplaatsen, zowel binnen als op het dek. Bij de overstap van het moederschip op sloep of vlet moet 2-3 traptreden worden gedaald. Het maken van de overstap is daarom niet geschikt voor deelnemers die niet (goed) zelfstandig kunnen lopen of staan. Ook voor de vlettochten geldt dat men goed ter been moet zijn en zelfstandig moet kunnen lopen en staan.
Algemene voorwaarden
Op de vaartochten zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kunt u raadplegen via de volgende link: Algemene voorwaarden. Wij raden aan deze vóór het boeken van een vaartocht door te nemen. Als u een vaartocht boekt, dan gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
Ticket- en betaalpartners
Om het boeken van tickets te vereenvoudigen maken we dit jaar gebruik van een boekingsmodule (Flextickets) waarbij de de bestelling direct afgerekend kan worden. De betaling (via iDeal of overboeking) wordt verwerkt door Mollie – een van de meest vooraanstaande betaalplatformen in de Benelux.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen tickets ontvangen. Wat nu?
Als de betaling is voltooid, krijgt u de tickets binnen enkele minuten per e-mail toegestuurd. Heeft u deze na een uur nog niet ontvangen, controleert u dan allereerst de map spam/ongewenste e-mail van uw e-mailprogramma. Het is mogelijk dat de e-mail met tickets voor spam is aangezien. De afzender van de e-mail met tickets is onze ticketpartner Flextickets met als e-mailadres tickets@flextickets.nl.

Indien de tickets zich niet in de map spam/ongewenste e-mail bevinden, controleert u dan via internetbankieren of het verschuldigde bedrag is afgeschreven van uw rekening. Aangezien de betaling plaatsvindt middels iDeal zou de afschrijving direct zichtbaar moeten zijn. Het betreffende bedrag is betaald aan Mollie. Dat is het bedrijf dat voor ons de betalingen verwerkt.

Als er geen transactie heeft plaatsgevonden, dan is er bij de iDeal-betaling vermoedelijk iets misgegaan waardoor de betaling niet is voltooid. Mocht er een transactie hebben plaatsgevonden en heeft u geen tickets ontvangen, neemt u dan contact op met vaartochtcoördinator Reinoud Krijnen via reinoud.krijnen@behoudweervisserij.nl.

Zijn er toiletvoorzieningen aan boord?
In de haven zijn geen toiletvoorzieningen aanwezig (op het moederschip zijn toiletten; bij een vlettocht alleen een provisorisch/chemisch toilet).
Kan er gepind worden aan boord?
Op moederschip ‘Zwerver 3’ kan niet gepind worden. Eten en drinken dient contant te worden afgerekend.
Zijn de vaartochten geschikt voor mindervaliden?
Het moederschip ‘Zwerver 3’ en de vlet en sloepen (waarmee naar de weer wordt gevaren) zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. Het moederschip beschikt wel over voldoende zitplaatsen, zowel binnen als op het dek. Bij de overstap van het moederschip op sloep of vlet moet 2 tot 3 traptreden worden gedaald. Het maken van de overstap is daarom niet geschikt voor deelnemers die niet (goed) zelfstandig kunnen lopen of staan. Het maken van de overstap is overigens niet verplicht. Houd u er wel rekening mee dat u vanaf het moederschip niets ziet van wat er plaatsvindt bij de weer.

Ook voor de vlettochten geldt dat men goed ter been moet zijn en zelfstandig moet kunnen lopen en staan.

Welke voorzieningen zijn er aan boord?
Op moederschip ‘Zwerver 3’ zijn tegen betaling koffie, thee, fris, alcoholische dranken en kleine versnaperingen verkrijgbaar (let op: er kan niet gepind worden). Het is niet toegestaan om aan boord zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen. ‘Zwerver 3’ biedt zitplaatsen op het dek en in de kajuit. Er zijn toiletten aan boord.

Aan boord van een vlet is geen eten of drinken verkrijgbaar. Het is daarom toegestaan om aan boord zelf meegebracht eten en/of drinken te nuttigen. Een vlet is niet overdekt en er is op één vlet een provisorische (chemische) toiletvoorziening.

(Hoe) kan ik een cadeau-/tegoedbon verzilveren?
Indien u beschikt over een cadeau-/tegoedbon voor een vaartocht naar de weervisserij dan kunt u deze uiteraard ook dit jaar gebruiken. Neemt u in dat geval even contact op met onze vaartochtcoördinator Reinoud Krijnen (e-mail: reinoud.krijnen@behoudweervisserij.nl). In de online boekingsmodule kan een cadeau-/tegoedbon namelijk niet verzilverd worden.