Stichting eert oud-voorzitter Jan van Paassen

Tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiting op 16 oktober jl. hebben het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Behoud Weervisserij hulde gebracht aan oud-voorzitter Jan van Paassen, één van de grondleggers van de stichting. Van Paassen doet een stapje terug, maar blijft als adviseur bij de stichting betrokken.

Van Paassen (82) was een van de initiatiefnemers van het Projectplan Weervisserij, waarvoor in 2010 en 2011 de benodigde subsidies werden verkregen. Dit vormde destijds het startsein voor het herstel van de twee bestaande weren, de opbouw van een nieuw, derde weer en het opknappen van de vissersboten. Daarmee werd de ambachtelijke weervisserij, zoals deze al enkele eeuwen in de Oosterschelde plaatsvindt, voorbereid op een nieuwe toekomst.

Onder het voorzitterschap van de geboren Scheveninger Van Paassen werd tevens gestart met de inmiddels populaire recreatieve vaartochten, diverse educatieve projecten om (basis)scholieren kennis te laten maken met de weervisserij en de werving van vrijwilligers. Van Paassen, die gedurende dertig jaar actief was voor de beroepsvisserij van Scheveningen, heeft daarmee onmiskenbaar een cruciale bijdrage geleverd aan het behoud van de weervisserij en de basis gelegd voor de huidige organisatie.

Na het noodlottige overlijden van toenmalig voorzitter Wim Musters, eind november 2018, vervulde Van Paassen nog enige tijd de functie van interim-voorzitter. Met Kees Coppens werd er op 1 maart van dit jaar een opvolger voor Musters aangesteld en heeft Van Paassen het voorzitterschap definitief overgedragen. Op de achtergrond blijft hij echter als adviseur bij de stichting betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *