Boekpresentatie Er is meer tussen Eb en Vloed

Voorzitter Kees Coppens (l) ontvangt het eerste exemplaar van Jacques van Eekelen.

Op zondag 5 mei presenteerde Jacques van Eekelen zijn poëziebundel ‘Er is meer tussen Eb en Vloed’. De opbrengst van het boek komt volledig ten goede aan Stichting Behoud Weervisserij. De presentatie vond daarom plaats bij het verkooppunt van de firma Van Dort aan de Artilleriestraat in Bergen op Zoom, waar de bundel ook exclusief verkrijgbaar is.

Onder toeziend oog van de familie Van Dort nam Kees Coppens, voorzitter van Stichting Behoud Weervisserij, het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Coppens benadrukte Van Eekelen zeer erkentelijk te zijn voor de geste en voor de uiteindelijke opbrengst een mooie bestemming te zoeken die – vanzelfsprekend – ten goede komt aan de weervisserij. Daarnaast vertegenwoordigt het boek voor Coppens ook een symbolische waarde. Coppens: “De gedichten zijn een bron van herkenning voor de vrijwilligers van onze stichting en indirect ook een vorm van waardering voor het werk dat zij doen. Hopelijk is het een extra stimulans om dit te blijven doen.”

Hoewel Van Eekelen meer dan vijf jaar nadacht over zijn Bergen op Zoom in relatie met visserij en water, was de link met de weervisserij snel gelegd. “Ik ben als kulleke met ansjovis opgegroeid en heb in het verleden vaker gedichten over de weervisserij gemaakt. Voor mij was het dus vanzelfsprekend om de opbrengst ten goede te laten komen aan de weervisserij. Ik hoef er niets aan te verdienen”, legt hij uit.

Puurheid, eenvoud en de essentie van ‘t (‘Berregse verleje’) leven, zijn de belangrijkste pijlers onder deze poëziebundel van schrijver/dichter en fotograaf Van Eekelen. Dit aangevuld met de inventiviteit en energie die hij erin heeft gestopt, heeft geresulteerd in ‘Er is meer tussen Eb en Vloed’; een vloedgolf van zilte poëzie en melancholieke conclusies over de stad waar hij is geboren en getogen.

Omdat de gehele opbrengst van de in beperkte oplage uitgegeven poëziebundel ten goede komt aan Stichting Behoud Weervisserij verdient het een bijzonder plekje in menig Bergse boekenkast. ‘Er is meer tussen Eb en Vloed’ is verkrijgbaar voor €5,- en is uitsluitend te koop bij het verkooppunt van de firma Van Dort aan de Artilleriestraat 63 in Bergen op Zoom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *