Stichting geeft boek over de weervisserij opnieuw uit

Stichting Behoud Weervisserij heeft het boek ‘De weervissers van Bergen op Zoom’ uit 2015 opnieuw uitgegeven. Het betreft geen identieke herdruk, maar een geactualiseerde versie voorzien van een nieuw hoofdstuk over de periode 2016 tot en met 2022. Het boek is voor €35,00 te koop in de winkel van de weervissers Van Dort, Artilleriestraat 63 in Bergen op Zoom.

Het boek ‘over een eeuwenoude vangstmethode, mensen, vis en smaak’ werd in 2015 gerealiseerd met steun van diverse (erfgoed)instanties en in een beperkte oplage van 1500 stuks uitgegeven. De belangstelling was groot en in korte tijd was het boek uitverkocht. Omdat de stichting bemerkte dat er nog steeds vraag naar het boek is, besloot men het opnieuw uit te geven. “Het boek is een compleet naslagwerk over een uniek ambacht en erfgoed. We vonden het echt zonde dat dit niet meer voor een breed publiek beschikbaar was”, aldus PR-man Rick van Geel. “Het delen van kennis over de weervisserij is ook een van de speerpunten van onze stichting”.

Omdat er inmiddels bijna acht jaar zijn verstreken sinds de eerste druk, heeft de stichting een nieuw hoofdstuk over de periode 2016 tot en met 2022 aan het boek toegevoegd. “Het boek is destijds uitgebracht als een compleet en actueel boek over de weervisserij. Het zou een gemiste kans zijn als we de heruitgave niet zouden actualiseren. Er is de afgelopen acht jaar ook genoeg gebeurd om over te vertellen”, legt Van Geel uit. Gedateerd geraakte informatie uit de eerste druk is waar mogelijk gecorrigeerd, met respect voor de oorspronkelijke uitgave van het boek. De herdruk telt bijna 300 pagina’s.

Waar de eerste druk voor een belangrijk deel was gesubsidieerd, heeft de stichting de heruitgave voor een groot deel uit eigen middelen gefinancierd, aangevuld met de bijdrage van een trouwe sponsor. “Omdat het boek in een kleine oplage van 200 stuks gedrukt is, houden we aan de verkoop amper iets over, maar dat was ook niet het doel. We vinden het vooral belangrijk dat dit naslagwerk beschikbaar blijft”, benadrukt Van Geel.

Het boek ‘De weervissers van Bergen op Zoom’ is momenteel alleen verkrijgbaar in de winkel van firma Van Dort (Artilleriestraat 63 in Bergen op Zoom). Ook kan het boek via de website besteld worden. Meer informatie over het boek is te vinden op: www.behoudweervisserij.nl/boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *