Massale belangstelling voor film over weervissers

Massale belangstelling film Cor & Henk

De weervisserij lééft in Bergen op Zoom. Dat werd afgelopen zondag weer maar eens bevestigd bij de vertoning van de film ‘Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde’. Met ruim vijfhonderd belangstellenden overtrof de opkomst alle verwachtingen.

Zondagochtend, kwart voor elf. Het is opvallend druk bij Cinema Kiek in de Pot – zeker gezien de dag en het tijdstip. Groepjes mensen trotseren de kou, vlagerige wind en een enkele bui – op weg naar de ingang. Daar is het inmiddels al een drukte van belang. “We zitten nu op drie volle zalen en hebben eventueel nog een vierde zaal achter de hand – even kijken hoe het loopt”, vertelt Ria Adriaansen namens organisator filmhuis Cinema Paradiso.

Het inzetten van de vierde zaal blijkt noodzakelijk, waarmee het bezoekersaantal voor ‘Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde’ op ruim vijfhonderd uitkomt. De docufilm van filmmaker Edward Snijders – waarvoor hij gedurende een jaar weervissers Cor van Dort en zijn schoonzoon Henk van Schilt volgde – ging afgelopen september in première tijdens het internationale filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Ook toen was de belangstelling groot en werd er in het openingsweekend een extra voorstelling ingelast.

Edward Snijders, zelf ook aanwezig bij de ‘première’ in Bergen op Zoom, is verheugd met de belangstelling. “Dit is voor mij als filmmaker natuurlijk het mooiste wat er is – echt de kers op de taart. Vooraf dacht ik ‘het zou mooi zijn als we één zaal kunnen vullen’, maar als je dan nu ziet hoeveel belangstelling ervoor is… Prachtig! Dit had ik niet willen missen”.

Rick van Geel, vanuit Stichting Behoud Weervisserij verantwoordelijk voor de communicatie en publiciteit rondom de vertoning, onderschrijft de woorden van Snijders. “Je weet dat Bergen op Zoom de weervisserij heeft omarmd en een warm hart toedraagt, maar dat er op zondagochtend vijfhonderd man naar de bioscoop komt voor een film over de weervisserij… Dat overstijgt natuurlijk alle verwachtingen en bevestigd weer maar eens hoe het hier leeft.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *