Firma Van Dort in boek De Smaak van de Brabantse Wal

Op 2 november lanceerde de Bergse culinair schrijfster Margot Haest haar boek De Smaak van De Brabantse Wal & omgeving. Weervisser Henk van Schilt is namens firma Van Dort opgenomen als een van de Producenten van de Brabantse Wal – vanzelfsprekend vanwege de ambachtelijke wijze van vissen op ansjovis.

De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving is een culinaire ontdekkingstocht langs de Brabantse Wal. Voor het boek interviewde Margot Haest van de blog desmaakvanmargot.nl 36 chefs, producenten en culinaire specialisten van de Brabantse Wal en directe omgeving, met als doel de Brabantse Wal op de culinaire kaart zetten.

De ansjovis die door firma Van Dort nog steeds op ambachtelijke wijze wordt gevangen door middel van de weervisserij is een ware lekkernij op de Brabantse Wal, maar zeker ook daarbuiten. In een boek vol culinaire inspiratie over de Brabantse Wal & omgeving mag de weervisserij volgens Margot Haest daarom niet ontbreken.

In  een boek vol culinaire inspiratie over de Brabantse Wal & omgeving mag de weervisserij natuurlijk niet ontbreken

Margot Haest, auteur

“Het is uniek dat deze ambachtelijke manier van visvangst nog steeds gebeurt. En ansjovis is natuurlijk een onderdeel van het bekende AAA-menu. Ik ben een paar jaar geleden zelf meegewerkt op een excursie naar de weren en was hiervan erg onder de indruk. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat de weervisserij een onmisbaar ingrediënt was voor mijn boek. En daarnaast is het natuurlijk gewoon een heel smakelijk visje, waarmee je alle kanten op kunt. Heel tof dat Pieter Bosters van Mijn Keuken er een prachtig gerecht mee heeft gemaakt, waarvan het recept in mijn boek staat, zowel een easy variant als de chefs variant!”

Het boek De Smaak van De Brabantse Wal & omgeving (€34,95) is te bestellen via desmaakvandebrabantsewal.nl en tevens verkrijgbaar bij diverse lokale boekhandels en restaurants.

Margot Haest met een exemplaar van haar boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *