Laatste nieuws

Succesvolle vaartochten in 2012!

Stichting Behoud Weervisserij heeft in het vangstseizoen 2012 13 vaartochten georganiseerd:

  • 4 vaartochten voor individuele belangstellenden. Hiervan hebben 111 mensen gebruikt gemaakt: 69% kwam uit Bergen op Zoom en omgeving, 24% uit Zeeland en 6% uit de rest van Nederland.
  • 6 vaartochten voor groepen 7 en 8 van de basisschool. In totaal hebben 142 leerlingen van De Springplank uit Halsteren, Algemene School Oost, De Krabbenkooi en Basisschool Het Kompas uit Bergen op Zoom.
  • 3 vaartochten voor groepen, zoals een vaartocht met de Commissaris van de Koningin van Zeeland, mevrouw Karla Peijs.

De vaartochten vinden plaats in samenwerking met Firma C.J. van Dort (vervoer tot aan de weer en uitleg bij de vangst), Stichting Bezichtiging Monumenten (uitleg aan boord over historie verdronken land en historie weervisserij) en Sportvisserij H. Hoogerwerf (eigenaar het schip De Marjoes waarmee de mensen van de Bergse Diepsluis naar de weervisserij worden vervoerd).

De vaartochten voor de basisscholen is het belangrijkste onderdeel het educatieve project dat we ‘Me zijn in de weer!’ hebben genoemd. In samenwerking met Het Markiezenhof Historisch Centrum (MHC), Bergen op Zoom, wil SBW een betekenisvolle educatieve beleving ontwikkelen voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs. Het onderwerp is de eeuwenoude weervisserij, een voor Europa unieke vismethode die enkel nog door één Bergse vissersfamilie wordt bedreven in de Oosterschelde. De educatieve beleving ‘Me zijn in de weer!’ bestaat uit een voorbereidingsles, een vaartocht naar de weervisserij en een verwerkingsles.

De vangst wordt binnengehaald.
De vangst wordt binnengehaald.
Leerlingen van Basisschool de Krabbenkooi bezoeken de weervisserij
Leerlingen van Basisschool de Krabbenkooi bezoeken de weervisserij

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *