Stichting Behoud Weervisserij zoekt extra schippers

Voor het uitvoeren van de vaartochten in mei en juni zijn wij op zoek naar extra schippers. Ben je in het bezit van Vaarbewijs 1 en 2 en lijkt het je leuk om met deelnemers naar de weer te varen? Dan komen we graag met je in contact!

Sinds 2012 organiseert Stichting Behoud Weervisserij in samenwerking met de weervissers van Van Dort in mei en juni vaartochten naar de weervisserij. In de oorspronkelijke opzet maken we hierbij gebruik van moederschip ‘Zwerver 3’. Deze brengt de deelnemers (max. 36) tot in de buurt van de weer. Daar stappen de deelnemers over op vletten (3) die hen naar de weer varen. Voor deze vletten zijn we op zoek naar extra schippers.

Vlettochten
Dit jaar bieden we ook een nieuw type tocht aan: de vlettocht. Bij deze wat meer kleinschalige tocht wordt er geen gebruik gemaakt van het moederschip, maar gaan de deelnemers in de haven direct aan boord van een vlet (12 personen) die hen naar de weer brengt. Ook voor deze tochten zoeken we extra schippers.

Een vaartocht duurt van afvaart tot terugkomst ongeveer drie uur. Met een vaartocht ben je als schipper zeker een uur of vier ‘in de weer’. Schippers zijn vrijwilligers en ontvangen geen vergoeding. Voor de indeling van schippers werken we met schema’s op basis van beschikbaarheid. Een schipper dient in het bezit te zijn van Vaarbewijs 1 en 2.

Heb je interesse om schipper te worden? Neem dan contact met ons op via info@behoudweervisserij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *